KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Büyüktatlı Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okulumuzu Neden Tercih Etmelisiniz?

Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme göstermekte. Özellikle gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye'de kalifiye elemana daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Kalifiye eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak ise meslek liseleri çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısının 2000 yılında 143 bin olduğunu, bu sayının 2019 yılında 1 ilyon 400 bine yükseldiğini görüyoruz. Meslek liseleri 'nde eğitim alan yükseköğretime devam etmek istemeyen öğrencilerin, iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolaydır.

Meslek Liseleri 'nde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar.

Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar. Meslek liseleri 'nde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

Yayın: 29.05.2022 - Güncelleme: 29.05.2022 16:48 - Görüntülenme: 122